Din dorinţa de a răspunde complet nevoilor clienţilor noştri, în 2009 a apărut editura DOCUCENTER, cu un profil editorial axat pe manuale şcolar, reviste şcolare, culegeri, monografii, antologii, dar din portofoliul nostru fac parte şi studiile tehnice si beletristică.

Editura acordă codul ISBN şi caseta CIP, iar pentru reviste codul ISSN.

Vă oferim de asemenea servicii de tehnoredactare pentru coperţi.

Ce este codul ISBN ?

ISBN este un cod internaţional de identificare al cărţilor şi reprezintă numărul internaţional standardizat al cărţii.

Avantajele folosirii codului ISBN sunt:

  • - identificarea documentelor şi editurilor în bazele de date bibliografice evitând confuzia între titluri asemănătoare;
  • - participarea la programul CIP (Catalogarea înaintea Publicării).

Categorii de documente care primesc cod ISBN


  • - cărţi şi broşuri tipărite, cărţi audio pe casete, CD sau DVD, atlase şi hărţi geografice cu text, publicaţii cu foi volante, cu text (apariţie unică sub un titlu comun), publicaţii Braille, programe de calculator educaţionale sau didactice, publicaţii multimedia.

Ce este codul ISSN ?


Codul ISSN permite identificarea unică, la nivel internaţional, a titlului unei publicaţii seriale, este un cod internaţional de identificare a publicaţiilor seriale.


Documente pentru care se realizează descriere CIP:


  • - monografii, beletristică, cărţi de artă, cataloage de expoziţii cu text, manuale şcolare, lucrări de specialitate (medicină, drept, tehnică etc.), cărţi pentru copii, lucrările manifestaţiilor ştiinţifice (simpozioane, congrese, seminarii, colocvii, mese rotunde, etc)
.

Din octombrie 2009 editura dispune de propria tipografie digitală. Tipografia digitală oferă clienţilor posibilitatea de a-şi tipări rapid şi avantajos materialele (cărţi, reviste, pliante, cursuri universitare, lucrări ştiinţifice, tehnice, personale, teze de doctorat, referate pentru simpozioane, etc), cu cod ISBN, descriere CIP, tiraj minim 10 exemplare.

Mereu am căutat să găsim soluţii de tipărire cu un raport calitate-preţ cât mai bun. Am reuşit să avem astfel cel mai bun preţ din Bacău la cea mai bună calitate, folosind utilaje de ultimă generaţie XEROX.

Rezoluţia curentă la care imprimăm este de 600 dpi, viteza de imprimare fiind de 180 A4/minut.

  • - Termen de execuţie comenzi: 7 zile;
  • - Fişierele printabile pentru interiorul lucrării trebuie sa fie în format .pdf, iar coperta în format .cdr sau . tif, 300 dpi;
  • - Pentru lucrările cu ISBN sunt oprite 7 exemplare pentru a fi trimise la Biblioteca Naţională şi un exemplar pentru fondul propriu al editurii, costul acestora fiind suportat de client;
  • - Termenul de obţinere al casetei CIP de la Biblioteca Naţională este de minim 2 săptămâni;
  • - Oferim servicii de editare copertă.

Orar Luni-Vineri: 8:00-18:00

crafted at emotion7 studios